c10b2aa09fbf7874a091f13c4097c169.png
Zoeken
Producten
Categorie├źn
9ddeb15558dfa46419a71089e1e30e96.png
Openingstijden:
Maandag: Gesloten
Dinsdag: 13.30 – 18.00 uur
Woensdag: 13.30 – 18.00 uur
Donderdag: 13.30 – 18.00 uur
Vrijdag: 13.30 -21.00 uur
Zaterdag: 10.00 – 17.00 uur

Ben je op zoek naar de nieuwste en super betaalbare mode? Dan ben je bij LiRoJa Fasion aan het juiste adres! In de webshop kun je een groot assortiment online shoppen op het gebied van damesmode, herenmode en kindermode. LiRoJa Fashion heeft een ruim aanbod bekende en populaire merken, zoals Blue Seven, Max Collection, CBK SPORTSWEAR, Mondaca, GOV Denim en nog veel meer. In de webshop vind je actuele modetrends tegen voordelige prijzen en slaag je gegarandeerd voor een nieuwe outfit !!

Online shoppen op liroja.nl biedt je veel voordelen. Shop online gemakkelijk mooie en betaalbare artikelen vanuit huis, zodat je de deur niet uit hoeft om te winkelen. LiRoJa Fashion levert je bestelling aan huis, geeft je ruime bedenktijd en biedt je verschillende betaalmogelijkheden. En mochten de artikelen toch niet naar wens zijn, dan kun je ze eenvoudig retourneren.

Bekijk snel de nieuwste trends in de webshop en veel shopplezier op liroja.nl!Weergave:
  1 / 19  Bezig met laden...
   1  2 3 4 5  

Het verloop van de damesmode door de tijd heen

Van tunica naar jurken met veel accessoires

Vrouwen droegen in de Romeinse tijd voornamelijk een tunica. Dit was een lang kledingstuk dat rond je middel werd vastgeknoopt en tot onder je knieën zat. Het was van linnen, wol of katoen gemaakt. Tijdens de Renaissance waren de Spaanse invloeden duidelijk zichtbaar in de kleding van de Nederlanden. Jurken met een strak rijglijfje en een klokvormige rok van dure stoffen waren kenmerkend voor deze tijd. De late Renaissance stond bekend vanwege de overdaad aan juwelen en accessoires bij de dameskleding.

Een verschuiving in de damesmode van breed naar smal

In de Franse Revolutie was dankzij Joséphine de Beauharnais steeds meer plaats voor luxe, verfijning en eenvoudige pracht. Vrouwen droegen een empirekleed, dat een diepe halsuitsnijding en lange of korte en gepofte mouwen had. De bijbehorende rok was zeer lang. Dit empirekleed was relatief eenvoudig als je het vergelijkt met de damesmode uit de Romantiek. De kleding kreeg toen brede schouders, een ingesnoerde taille en een wijde rok. Keizerin Sissi van Oostenrijk was een van de eerste vrouwen die zo’n jurk droeg. De avondkleding was rijkelijk versierd met onder andere bloemen en rushes. De periode daarna verliep rusteloos. De dameskleding verschoof van breed naar smal. Vrouwen droegen zeer strakke korsetten. Het werd een tijd waarin je je als welgestelde vrouw meerdere malen per dag moest omkleden.

Hoe vrouwelijkere dameskleding, hoe beter

Vrouwen droegen eigenlijk altijd jurken of een variant daarop. Het achterliggende doel was dat vrouwen er zoveel mogelijk als een dame uit bleven zien. Tot ver in de 19e eeuw was het niet toegestaan dat vrouwen ook maar iets droegen waardoor ze er mannelijk of jongensachtig uit kwamen te zien. Ze mochten zelfs geen onderbroek dragen. In de tweede helft van de vorige eeuw kwam daar verandering in. Het werd op bepaalde momenten onpraktisch om een jurk te krijgen, bijvoorbeeld tijdens het sporten of op kantoor.

Niet alleen meer een jurk

Door de vrouwenemancipatie en het ontstaan van kantoorbanen kwam er behoefte aan nieuwe dameskleding. De hele dag in een jurk werken, lukte namelijk niet. Het mantelpak en de blouse voor vrouwen kwamen op de markt. Ook was er een ontwikkeling op het gebied van sportkleding. Sporten zoals fietsen, zwemmen en paardrijden vroegen elk om hun eigen kledingsoort. De broek voor vrouwen werd lange tijd tegengehouden, maar kwam er uiteindelijk toch. Dat betekende dat vrouwen ook onderbroeken mochten gaan dragen. Het zorgde overigens in het beginstadium nog voor een hoop commotie bij met name mannen. Dat kun je je in onze tijd bijna niet meer voorstellen nu vrouwen kunnen en mogen dragen wat ze zelf willen.

 


 
 
 
 
 
Kledingparty's
Contactgegevens
Vacatures
Algemene voorwaarden
Nieuws
Kalender
Foto's
LiRoJa Fashion Vlagtwedde
Weenderstraat 65
9541 TB Vlagtwedde
Nederland
Tel: 0599 313729
E-mail: info@liroja.nl
Web: www.liroja.nl
KvK: 02093331